Outplacement

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Het kan iedereen overkomen dat men uitgekeken raakt op de functie, de werkgever of de werknemer. Of dat de klik er gewoon niet meer is. Hoe dan verder?

Je bent werkgever?

Als een werknemer vastloopt in zijn baan of er is sprake van een dreigend of onoplosbaar arbeidsconflict dan bemiddelen wij tussen werkgever en werknemer, met als doel te komen tot een oplossing die voor alle partijen wenselijk is.

Je werkt in de recreatie en wil dat ook blijven doen?

Wij kennen als geen ander de sector en begeleiden werknemers naar een passende functie elders. We doen dat met respect naar de werkgever en werknemer. Het zijn zorgvuldige en vertrouwelijke trajecten waarbij achteraf iedereen tevreden kan terugkijken op de verandering. Zowel de werkgever als de werknemer kan het initiatief nemen om ons te benaderen. Het is altijd maatwerk.

Je werkt niet in de recreatie maar wil wel in deze sector aan de gang?

Graag gaan we met je het gesprek aan om de mogelijkheden te bespreken. We kunnen een passend bedrijf voor je vinden waar je eens stage kunt lopen en/of ervaring op kunt doen. Mogelijk kun je een beroep doen op je (om)scholingsbudget bij de bestaande werkgever. 

Fit for the match

We helpen jou als kandidaat in alle gevallen om je fit voor de match te maken. Denk aan je houding en gedrag, je CV en motivatiebrief. We beschikken over een veelvoud aan instrumenten waaronder gevalideerde testen om samen met jou vast te stellen waar je roeping ligt. We zijn ook eerlijk. Zien we geen kansen voor je in de sector dan zeggen we dat ook. 

De klik

Onze werkwijze moet aansluiten bij jouw wensen of doelen als werkgever of werknemer. Bel ons vrijblijvend en stem af en neem pas daarna een beslissing of je vertrouwen in onze aanpak hebt. Wij werken vanuit onze passie, we kennen de sector en nemen de tijd voor ondernemers en werknemers om tot de juiste match te komen.

Meerdere fases

Het traject bestaat uit een aantal fasen die een werknemer afhankelijk van de situatie in meer of mindere mate (of sneller) doorloopt:

Verwerking 
Outplacement begint meestal niet vanuit een ontspannen situatie. Een werknemer is vastgelopen, overtollig, er is een (dreigend) arbeidsconflict of bijvoorbeeld een reorganisatie. Het is dealen met onzekerheid en stress. De persoon heeft in deze fase behoefte aan een gesprek om twijfels, teleurstelling, boosheid en onzekerheden in vertrouwen te kunnen vertellen.
 
Zelfonderzoek
We zorgen ervoor dat je daarbij als werknemer in de spiegel kijkt. Wat wil je echt? Waarom en hoe wil je veranderen? Wie ben je? Wat wil je? Wat kun je? Waar word je gelukkig van? In deze fase kunnen we testen inzetten als een Persoonlijke Profiel Analyse, een Algemeen Intelligentie Assessment of een Leiderschapstest.

Sollicitatietraining 
Beschik je over een actueel CV en een goede motivatiebrief? Ben je fit om te solliciteren? In deze fase plaatsen we kandidaten op proef bij bedrijven of brengen je in contact met werkgevers voor een orienterend gesprek. Je kunt ervaring opdoen en komt in een ander ritme en energie. 

De overstap
Eigenlijk de meest gemakkelijke stap, Maar ook weer niet. Voor je het weet neemt een kandidaat oud zeer mee. Waar mogelijk en wenselijk begeleiden we de kandidaat nog een tijdje.

Hoe nu verder
Bel een van de partners van Recreamatch en leg je probleem of uitdaging als werkgever of werknemer vertrouwelijk aan ons voor. We helpen je bij het zetten van de volgende stap.
BEL NU
VACATURES